Bjørn Wiinblad, Danmark

Bjørn Wiinblad ble født i København den 20. september 1918 og døde i København den 8. juni 2006. Etter sin utdannelse som typograf, studerte han kunst og illustrasjon ved Det Kongelige Kunstakademi i København.

Sin første utstilling åpnet han den 13. januar 1945 i et lite galleri i hjembyen. Det ble en stor suksess, og i årene som fulgte ble det tallrike internasjonale utstillinger fra New York til Tokyo.

Siden 1956 har han vært tilknyttet Rosenthal porselensfabrikk, hvor han har hatt stor suksess med design av porselen, krystall, keramikk, bestikk og møbler.

Bjørn Wiinblad hører til vår tids mest konsekvente kunstnere. Han har utviklet en helt egen stil - uavhengig av motetendenser.

Interiør-Galleriet er ett av få gallerier/forretninger i verden som får selge Bjørn Wiinblads originalarbeider, originale keramikkarbeider og håndkolorerte litografier. I tillegg til dette har vi Bjørn Wiinblads design på porselen, glass, keramikk, plakater etc.

Bjørn Wiinblad hadde i årene 1989 til 2005 en rekke separatutstillinger i Interiør-Galleriet. Han var glad i Norge og gledet seg alltid til å møte sine "fans" her hos oss.

Vi fører hans verkstedsproduksjon i keramikk - som er håndlaget og håndmalt av hans medarbeidere - og vi har fremdeles en del originale keramikkarbeider som Bjørn Wiinblad malte og signerte.

Interiør-Galleriet har også originaltegninger av Bjørn Wiinblad - en del original keramikk og håndkolorerte litografier.

Velkommen innom Interiør-Galleriet i Briskebyveien 2, Riddervolds plass - bak Slottet.

null