Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad hørte til vår tids mest konsekvente kunstnere. Han utviklet en helt egen stil - uavhengig av motetendenser. Vi har en del originale tegninger/arbeider - gouache på papir etc., samt håndkolorete litografier. Bjørn Wiinblad har blitt æret med en rekke priser og utmerkelser, og er representert b.a. ved Museum of Modern Art i New York. Ved spørsmål kontakt oss på tlf 22334040 eller oslo@interiorgalleriet.no 

Bjørn Wiinblad ble født i København den 20. september 1918 og døde i København den 8. juni 2006. Etter sin utdannelse som typograf, studerte han kunst og illustrasjon ved Det Kongelige Kunstakademi i København.

Sin første utstilling åpnet han den 13. januar 1945 i et lite galleri i hjembyen. Det ble en stor suksess, og i årene som fulgte ble det tallrike internasjonale utstillinger fra New York til Tokyo.

Siden 1956 var han tilknyttet Rosenthal porselensfabrikk, hvor han hadde stor suksess med design av porselen, krystall, keramikk, bestikk og møbler.

Bjørn Wiinblad hørte til vår tids mest konsekvente kunstnere. Han utviklet en helt egen stil - uavhengig av motetendenser.

Interiør-Galleriet er ett av få gallerier i verden som får selge Bjørn Wiinblads originalarbeider, originale keramikkarbeider og håndkolorerte litografier. I tillegg til dette har vi Bjørn Wiinblads design på porselen fra Rosenthal. 

Bjørn Wiinblad hadde i årene 1989 til 2005 en rekke separatutstillinger her hos oss. Han var glad i Norge og gledet seg alltid til å møte sine "fans" her hos oss.

Vi fører hans verkstedsproduksjon i keramikk - som er håndlaget og håndmalt av hans medarbeidere - og vi har fremdeles en del originale keramikkarbeider som Bjørn Wiinblad selv malte og signerte.

Vi har også originaltegninger helt tilbake til 50-tallet - og en del håndkolorerte litografier.

TA GJERNE KONTAKT MED OSS PÅ TELEFON 22 33 40 40 HVIS DU VIL HA MER INFORMASJON OM HVA SOM ER TILGJENGELIG AV BJØRN WIINBLADS ORIGINALARBEIDER.


BJØRN WIINBLAD ORIGINALARBEIDER - for større bilde, klikk en gang

0