Maling på porselen

Herend

I den lille vakre landsbyen Herend i Ungarn ble Herend porselensfabrikk grunnlagt i 1826. Alle dekorer er håndmalt. Herend har blitt æret med en rekke utmerkelser gjennom årene. Den første gullmedalje fikk Herend for dekoren "Victoria", som ble presentert på verdensutstillingen i London i 1951. Serviset ble kjøpt av Dronning Victoria, og Herend fikk lov til å gi serviset navnet Victoria. Også i dag ett av de mestselgende dekorer. 

Som et resultat av grunnleggerens talent og dyktige medarbeidere, ble Herend snart kjent for sin høye kvalitet - også utenfor Ungarn.

Herend har gjennom tidene blitt æret med en rekke priser og utmerkelser. Bl.a. under verdensutstillingen i London i 1851 og 1852. Paris i 1867 og 1937. Wien i 1873. Brüssel i 1935 og 1958. For å nevne noen.

I dag er Herend en av få porselensfabrikker som fremdeles håndmaler ALT som produseres.

Interiør-Galleriet fører et representativt og godt utvalg av Herend sine produkter. En rekke serviser og gaveartikler. Også nummererte gjenstander. Ta kontakt med oss på tlf 22334040 eller oslo@interiorgalleriet.no  Gå gjerne til Herends hjemmeside hvis du er usikker på hva du ønsker deg. Eller kontakt oss. Nettbutikken vår er ikke oppe og går ennå.....
www.herend.com

0